Guga Baúl heeft erg ingrijpend besluit genomen: “Het zal nooit meer gebeuren”
Guga Baúl heeft erg ingrijpend besluit genomen: “Het zal nooit meer gebeuren”
Foto: Photonews

De strijd tussen bekend en onbekend Vlaanderen is losgebarsten. En voorlopig staan de BV’s op voorsprong, want Guga Baúl won de eerste aflevering van Beat VTM.

In de eerste aflevering van Beat VTM moest imitator Guga Baúl het opnemen tegen Sander uit Bilzen in een duel olieworstelen. “Ja, ik vond het best wel spannend”, zegt Guga in Story. “We waren allebei even sterk en hadden even hard getraind in een discipline waar we beiden geen ervaring in hebben. Alleen was hij tijdens het gevecht een stuk agressiever dan ik en dat hee hem genekt. Ik koos voor de counter.”

De trainingen voor het duel bleken niet zonder gevaar. “Gekneusde ribben, verstuikte duim, gehavende tenen: de blessures stapelden zich op. Maar dat was ergens wel te verwachten. Gelukkig had ik er tijdens de match zelf geen last meer van.”

Het mentale aspect was ook belangrijk. “Ik heb me op meditatieve wijze voorbereid op deze match”, zegt Guga. “Door voortdurend tegen mezelf te zeggen: “Je gaat winnen, je bent in vorm en hebt er genoeg voor getraind.’ Hij heeft dan wel gewonnen, toch heeft Guga voorlopig genoeg van het olieworstelen: “De enige keer dat ik nog met olie zal worstelen is in de keuken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.