Herman Brusselmans neemt ingrijpend besluit over zijn vriendin Lena: “Ik denk er nog niet aan”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Herman Brusselmans was zaterdagochtend te gast in het programma ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ op radiozender JOE. Hij praatte er met presentatrice Evi Hanssen onder meer over monogamie. De schrijver denkt er nog niet aan om zijn vriendin Lena te bedriegen.

“Ik ben altijd trouw en monogaam geweest”, vertelt Herman Brusselmans tegen presentatrice Evi Hanssen. “Het is niet gemakkelijk want er lopen heel veel mooie vrouwen rond. Het is een kwestie van op uw tanden te bijten. Maar nu ik ouder word en met Lena ben, heb ik niet meer de aanvechting om mijn ogen wat verder open te spreiden.”

Nu gaat trouw zijn hem makkelijk af, klinkt het. “Ik ben 62, dus de grote seksuele drive is ook al wat minder dan wanneer je 25 bent. En ik heb een heel schoon lief van 28, dus het zou eigenlijk raar zijn als ik dat nu nog zou doen. En ook heel dom. Maar Lena kan het haar ook niet voorstellen dat we elkaar zouden bedriegen”, zegt Herman. “Ik ook niet. We zijn eigenlijk continu samen.”

Lena hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken: “Ze kan in mijn gsm, heeft de code van mijn computer ... Ik heb niets te verbergen en dat is echt gemakkelijk.” En de schrijver zou zelfs eeuwige trouw durven beloven: “Nu wel, ja. De eerste keer dat ik trouwde was ik 24 en dacht ik: ‘De rest van mijn leven met dezelfde vrouw? Dat zal toch moeilijk worden.’ Maar nu ben ik een oud mannetje en heb ik een jonge vriendin die mij graag ziet. En ik zie haar graag, dus alles is wel oké wat dat betreft.”