Evi Hanssen wordt er kwaad van: “Het is weerzinwekkend”
Evi Hanssen wordt er kwaad van: “Het is weerzinwekkend”
Foto: VTM

In 'Help! Mijn borsten staan online' zoomen Evi Hanssen en haar team in op enkele kwalijke fenomenen op de sociale media. Zo komen grooming, catfishing en sexting aan bod.

Voor deze vierdelige reeks praat Evi Hanssen met slachtoffers, daders en experten. “Ik probeer om zo neutraal mogelijk te blijven als ik naar de verhalen luister, maar soms kan ik niet anders dan mijn afkeer te laten blijken.”

“Zo sprak ik bijvoorbeeld met een veroordeelde pedofiel. Hij had massa's kinderporno op zijn pc, maar hij was nooit fysiek over de schreef gegaan. Het was voor hem moeilijk om de volledige verantwoordelijkheid over zijn daden op zich te nemen. Dan krijg ik het moeilijk, ja", aldus Evi.

Weerzinwekkend

"Daarom vind ik het des te meer wraakroepend dat slachtoffers van zulke - en andere - praktijken nog steeds in het verdomhoekje geduwd worden. Het is weerzinwekkend hoe er in onze maatschappij aan victim blaming wordt gedaan.”

“Als je naaktfoto online staat of iemand maakte je veel geld afhandig, dan heb je dat zelf gezocht. 'Dom en naïef', die stempel krijg je dan. Sorry, dat is niet correct, en ik snap ook niet waarom je een slachtoffer nog dieper in de put wil duwen. Hun vertrouwen is beschaamd, dat kan iedereen overkomen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.