Producer van ‘Thuis’ gaat in de verdediging na geschokte reacties van kijkers: “We moéten dit gewoon doen”
Producer van ‘Thuis’ gaat in de verdediging na geschokte reacties van kijkers: “We moéten dit gewoon doen”
Foto: VRT/Thuis

In Thuis beschuldigde Peter zijn moeder Els afgelopen week van seksueel misbruik tijdens zijn kindertijd. Alweer een erg zware verhaallijn, na de verkrachting van de bewusteloze Thilly. Kijkers reageren verbaasd op de sociale media. De producer van Thuis reageert in TV Familie op de commotie.

“Dat de scenario’s rond verkrachting en kindermisbruik veel reacties zouden losweken, hadden we wel verwacht’, zegt ‘Thuis’-producer Hans Roggen. ‘Dat gebeurt bij elk verhaal dat de personages emotioneel raakt, of het nu om liefde, haat, woede of misbruik gaat. En élk verhaal moet bij ons verteld kunnen worden. Ook als het over een erg delicaat thema gaat.”

“We houden daarbij wel altijd goed in het oog hoe we dat verhaal in beeld brengen. In dit geval tonen we in ‘Thuis’ geen flashbacks van het misbruik dat destijds is gebeurd. Geen expliciete beelden of omschrijvingen. In verband met de verkrachting van Thilly hebben we de opbouw en context van die scènes ook weloverwogen geschreven en gedraaid.”

“Voor die serene aanpak kiezen we al jaren. Na dergelijke zwaar beladen afleveringen tonen we ook de contactgegevens van Tele-Onthaal. Wie over zijn gevoelens of wat de beelden bij hem/zij losweken, wil praten, kan daar altijd terecht”, geeft Roggen nog mee.

Meer nieuws

Meer nieuws

.