Stan Van Samang breekt helemaal: “In tranen uitgebarsten toen ik het hoorde”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Stan Van Samang heeft onlangs pas zijn laatste muziektour afgerond, maar de fans zullen niet lang meer moeten wachten op nieuwe muziek. De zanger vertelde op Radio 2 dat hij aan een nieuw album aan het werken is dat nog dit jaar uitkomt.

Stan Van Samang is voor zijn nieuwe album naar Schotland getrokken, op een schrijfkamp met andere artiesten en songwriters. "Soms helpt het om er even uit te zijn voor inspiratie, om met nieuwe mensen te praten en eens andere verhalen te horen. Ik was er met The Starlings, Sean Dhondt, maar ook met artiesten uit Duitsland, Polen, Schotland.”

Het resultaat klinkt veelbelovend. "Soms komt er echt magie van en ontstaan er wonderbaarlijke dingen. Ik heb zelf mooie dingen gemaakt, dat is heel raar om te zeggen, ik weet het. Ik luisterde naar een liedje dat ik daar heb gemaakt, en ik ben kei hard beginnen huilen in mijn auto. Dat is heel raar om toe te geven, want het is een liedje dat je zelf hebt geschreven. Het pakt je of het pakt je niet."

Stan licht alvast al een tipje van de sluier. "Op de plaat staan een paar liedjes over mijn gezin, want mijn leefwereld bestaat nu vooral uit de kopzorgen rond mijn zoon en dochter."