Koen Wauters kan zich nog aan iets verwachten: “Het maakt de kinderen zeer boos”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koen Wauters gaat tijd nodig hebben om de breuk met Valerie Debooser te verwerken. Zo zal hij al zeker niet aanwezig zijn op de Ketnetwardshow ‘De Gouden K’s’.

Echtscheidingsexperte Monique Van Eyken laat weten dat Koen en Valerie ook hun twee kinderen Zita en Nono niet uit het oog mogen verliezen in deze moeilijke periode.

“Ze bevinden zich op een leeftijd waarop ze zich meer en meer distantiëren van hun ouders en vrienden belangrijker vinden. Soms willen ze niet investeren in twee huizen en twee gezinnen en willen ze één leven leiden. Het hunne.” 

“Doordat hun brein nog niet helemaal ontwikkeld is, denken ze vaak in zwart of wit, waardoor ze sneller geneigd zijn partij te kiezen voor een van beide ouders.’ ‘Op degene die volgens hen de scheiding veroorzaakt heeft, kunnen ze heel kwaad worden." 

“Daarom is het als vader en moeder heel belangrijk om de schuld niet op elkaar te steken. Iedere keer dat een kind iets slechts over zijn moeder of vader hoort, voelt dat als een dolk in het hart. Een kind ziet zijn ouders graag en wil zoiets dus niet horen.”