Tom Lenaerts fronst zijn wenkbrauwen: “Die gangsters hebben ons scenario gepikt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tom Lenaerts is op zijn 51ste nog steeds zeer actief in de tv-wereld. Het is al een tijdje geleden dat we hem nog eens voor de camera zagen, maar achter de camera is hij nooit weggeweest.

Tom Lenaerts is coscenarist en bedenker van de Eén-reeks ‘Over Water’. De serie speelt zich af in Antwerpen. De stad die momenteel getroffen wordt door granaten, schietpartijen en andere misdaden die gerelateerd zijn aan drugs.

“Het is angstaanjagend als je ziet hoe de realiteit de fictie soms begint te benaderen”, vertelt Tom Lenaerts in Dag Allemaal. “Tijdens de opnamen dachten wij even dat die bendes onze scenario’s gepikt hadden. Zo werd er iemand in zijn knie geschoten, terwijl wij pas enkele dagen eerder een soortgelijke scène hadden ingeblikt.”

Voor het geld moet Tom Lenaerts allicht zo’n reeks niet meer maken. “Mocht ik in Duitsland, Engeland of Amerika wonen, zou dat inderdaad zo z?n, maar hier in Vlaanderen valt dat dik tegen. Pas op, ik klaag niet. Ik behoor tot de gelukkigen die goed hun boterham hebben verdiend”, besluit de tv-maker.