MNM-dj Tom De Cock haalt verwoestend uit naar vakbonden: "Ik heb de affiche van de muur getrokken"
PMN
MNM-dj Tom De Cock haalt verwoestend uit naar vakbonden: "Ik heb de affiche van de muur getrokken"
Foto: Instagram

Maandag is er een algemene staking van 24 uur bij de VRT. Er komt zowel op televisie als op de radio een aangepast aanbod. Tussendoor zullen er boodschappen zijn van de vakbond die uitlegt waarom ze staken.

Maar niet iedereen bij de VRT is even blij met die staking. Tom De Cock, dj bij jongerenzender MNM, haalt in een openbare brief hard uit naar de vakbonden. “Ik werk samen met een veertigtal collega’s elke dag met hartstocht voor MNM, één van de radiozenders (de beste, puur objectief gezien) van jouw openbare omroep”, citeert Het Laatste Nieuws, De Cock.

“Onze gemiddelde leeftijd zal ongeveer 30 zijn, en we zijn een veelkleurig zootje: vast in dienst, korte contracten, interim, freelancers met en zonder langlopend contract, betaalde stages, misschien een enkele jolig benoemde ambtenaar. De vakbond hebben we hier nog nooit gezien. En dat gaat prima zo. Er zijn veel verdiepingen op de VRT zoals die van ons.”

“Of toch; de vakbond moet hier ooit wél eens geweest zijn. Er hing jaren terug een flyer van ACOD aan de lift: ‘Weg met 5 to 9, wij willen terug 9 to 5 werken!’. Ik heb die van de muur getrokken en weggegooid. Respect voor wie effectief 9 to 5 werkt, maar geen enkele radio- of televisiezender ter wereld kan zo functioneren. Die pieken en dalen maken onze job net zo spannend en scherp. Lekker flex onze zin doen: zo werken wij hier het liefst. Sorry, ACOD!”

"Onze zender wordt gekaapt, ik werk dan maar verder in mijn woonkamer"
Tom De Cock

“Vakbond, directie én politiek: I’m talking to you. Er is sinds Bert De Graeve niet meer zoveel nood geweest aan vertrouwen, constructiviteit, professionalisme. Een degelijke langetermijnstrategie voor een kanjer van een openbare omroep in een veranderende wereld. Met aan tafel alleen mensen die weten waarover ze spreken. Op basis van feiten en plannen, niet van geruchten.”

De Cock gaat zelf niet meestaken maandag. "Onze zender wordt gekaapt. Dus wij timmeren – vrijwillig – vanuit mijn woonkamer vol overgave door aan de VRT van dinsdag. Sorry voor de overlast, en tot dan!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.