"Koen Wauters en Valerie De Booser moeten dit nu doen voor hun twee kinderen, zo belangrijk"
PMN
"Koen Wauters en Valerie De Booser moeten dit nu doen voor hun twee kinderen, zo belangrijk"
Foto: Photonews

Voor het gezin van Koen Wauters is het momenteel een erg moeilijke periode. Hij en zijn vrouw Valerie De Booser besloten immers om na 17 jaar een punt te zetten achter hun huwelijk.

Voor de kinderen van Koen Wauters en Valerie De Booser zal het ook niet makkelijk zijn. Met Zita (15) en Nono (13) hebben ze twee tieners waar ze moeten voor zorgen.

Echtscheidingsexperte Monique Van Eyken, die het boek ‘Een week mama, een week papa? weet wat Koen en Valerie nu voor hun twee kinderen moeten doen.  "Het allerbelangrijkste bij zo’n scheiding is de noden van de kinderen centraal blijven stellen', zegt ze in TV-Familie. "En dat lijken Koen en Valerie toch van plan te zijn, als je hun verklaring hoort."

"Zeker bij tieners als Zita en Nono is dat belangrijk’, aldus Van Eyken. "Sowieso willen kinderen van die leeftijd het gevoel hebben dat er rekening met hen gehouden wordt en dat hun noden belangrijk zijn. Vraag als ouder niet welke regeling ze willen, maar: ‘Wat is voor jullie belangrijk om hier zo goed mogelijk door te komen?’ Dat kan bijvoorbeeld zijn dat ze zeker naar dezelfde school willen blijven gaan of in de buurt van hun vrienden willen blijven wonen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.