Joyce De Troch is razend: “Jullie hebben mijn dochters onterecht gestraft”

bron: Metro
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In december vorig jaar besloot Instagram om het account van de dochters van Joyce De Troch af te sluiten. Volgens de actrice en presentatrice is dit volledig onterecht.

In december 2019 werd het Instagramaccount van de dochters van Joyce De Troch, Alexia (10) en Adriana (8), plots afgesloten. Joyce is daar niet over te spreken. “De Instagramaccount van mijn dochters werd onterecht afgesloten door de sociale media-maffia. Ik probeerde al veel, maar zonder resultaat”, foetert ze op Instagram.

Het account werd wellicht afgesloten om leeftijdsredenen, aangezien gebruikers minstens 13 jaar moeten zijn. Bij mensen jonger dan 13 maakt Instagram uitzonderingen als het account beheerd wordt door een ouder. Volgens Joyce is er geen sprake van een inbreuk tegen de regels.

In haar post richt Joyce zich tot Instagram zelf. “Ik citeer letterlijk jullie eigen regel die duidelijk werd gerespecteerd en dus jullie reden van afsluiten tegenspreekt: ‘Accounts die iemand onder de 13 jaar vertegenwoordigen, moeten in de bio van het account duidelijk vermelden dat het account wordt beheerd door een ouder of beheerder’. Jullie kunnen dus heel duidelijk zien dat dit het geval was! Mijn naam en omschrijving stond duidelijk vermeld in hun omschrijving. Tevens werd hun Instagram geregistreerd via mijn account.”

“Ook vermeld ik graag dat het account privé stond, en dat er tevens duidelijk vermeld stond dat ikzelf geen privé-accounts aanvaard wanneer ze de dametjes willen volgen. Gelieve mijn argumentaties te overwegen. Dank om jullie eigen wet te respecteren en dusdanig de account terug te heropenen. Beleefde groet!”, besluit ze.