VTM

Tine Embrechts moet iets van het hart: “Ik voel mij daar nog altijd schuldig over”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tine Embrechts geeft deze week een dubbelinterview met Oscar, haar oudste zoon uit een vorig huwelijk. In het interview vertelt Tine over de scheiding met haar ex, en dat ze het toen stap voor stap hebben aangepakt.

“Om drama te vermijden heeft mijn ex nog een tijdje in dit huis gewoond, weliswaar op een andere verdieping. Ik wilde niet dat de kinderen zouden afzien van die breuk. Maar ik weet nog goed wat Oscar zei toen we uit mekaar gingen: ‘Mama en papa, ik heb mijn leven, wat jullie met jullie leven doen is jullie zaak’. Op die leeftijd was hij al heel nuchter”, vertelt Tine Embrechts in Story.

“Een kind is heel egoïstisch en zo hoort het ook. Dat wil dat er niet te veel verandert voor hem. Maar Oscar zei letterlijk: ‘Als jullie problemen hebben, los het dan zelf op.’ Misschien gaat Oscar me wel dingen verwijten als hij dertig is en zelf kinderen heeft. Dat kan. Maar ik heb altijd gezegd dat ik tekst en uitleg wil geven als dat nodig is. Ik voel me nog steeds schuldig tegenover hem en Emilio, maar ik heb dat nooit gecompenseerd door hen extra te verwennen.”