‘Thuis’-kijkers zijn er zeker van: “Van deze weerzinwekkende gebeurtenis is Peter het slachtoffer, daarom begon hij zo te flippen”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT/Thuis
In ‘Thuis’ flipte Peter helemaal door toen Els alleen bij zijn zoontje Vic was. Waarom reageerde Peter zo? Wat is er precies gebeurd tussen moeder en zoon?

Het verhaal rond Peter is ronduit schokkend. Die ontwikkelingen verdienen een ontknoping, want dat hij zich al dagen vreemd gedraagt is het minste wat je kan zeggen. Toen Peter vernam dat z’n moeder Els met zijn zoon Vic alleen in een slaapkamer was, begon hij te ?ippen. Hij stormde binnen, terwijl we twee stemmen hoorden.

Een kinderstemmetje prevelde zacht: ‘Nee, niet doen...’ En een vrouw zei: ‘Niet bang zijn, mama is bij jou. Dit hoort bij de ontwikkeling van een jongen.’ Peter ging op dat moment helemaal over de rooie. ‘Gij blijft van mijne kleine af!’ brulde hij tegen zijn moeder. Hij leek haar zelfs een vuistslag te willen toedienen. Nancy en Femke wisten niet wat er aan de hand was en gilden: ‘Peter, wat doet ge? Ge maakt ons bang!’

Peter vluchtte de kamer uit en vond een schuiloord bij Tom. Femke smeekte hem te vertellen wat er aan de hand was. Want welke duivel was er in vredesnaam in Peter gevaren? Er moest iets onnoemelijk ergs gebeurd zijn...

Weerzinwekkend

Vele ‘ Thuis’-kijkers hebben een vermoeden wat er aan de hand is. Bij de speculaties en verdachtmakingen valt een zéér zwaar beladen woord: kindermisbruik. Een pak ‘ Thuis’-fans waren er meteen van overtuigd dat Peter als jongetje het slachto?er werd van ongeoorloofde handelingen gepleegd door één van z’n ouders.

Sommigen dachten eerst nog aan Peters overleden vader. Maar andere kijkers hadden direct zijn moeder in het vizier. En geef toe, kindermisbruik door de mama... Het is een gedachte waaraan je een erg vieze smaak overhoudt. Want dat is zo compleet verdorven en tegennatuurlijk... Je moet respect hebben voor de ‘ Thuis’-makers dat ze zo’n weerzinwekkend thema in hun serie opnemen.

Tags thuis