Koen Wauters grijpt in na kritiek: “Voor mijn eigen welzijn”
Koen Wauters grijpt in na kritiek: “Voor mijn eigen welzijn”
Foto: Photonews

Niels Destadsbader was het voorbije jaar echt niet van het televisiescherm weg te slaan. Dit voorjaar is hij alweer in twee VTM-shows te bewonderen. Voor sommigen is dat net iets té veel Niels op korte tijd. Wie net als Niels ooit af te rekenen kreeg met de kritiek dat hij te veel op tv kwam, is Koen Wauters. De zanger/presentator heeft daaruit geleerd.

“Ik heb altijd wel wat proberen te doseren, zeker in drukkere periodes met Clouseau”, vertelde Koen Wauters daar een tijdje geleden nog over in Dag Allemaal. “Maar ik ben loyaal en ik ben een teamplayer, en om de zender te plezieren doe je dan weleens een programma dat je minder ligt.”

“In het verleden heb ik ja gezegd op dingen waar ik mij niet honderd procent goed bij voelde. Dat zal mij niet meer overkomen. Ik zeg niet dat ik nooit meer verkeerde keuzes zal maken, maar ik zal er tenminste wel honderd procent achter staan.”

“Als je ouder wordt, is het makkelijker om iets te weigeren. Dan vermijd je ‘Moeders en Dochters’-achtige programma’s waarvan je vanaf het begin weet: dit rammelt aan alle kanten. Als ik het nu ergens in een overzicht zie staan van programma’s die ik al gemaakt heb, denk ik nog altijd: ‘Verdomme, ik had nee moeten zeggen destijds.’”

“Intussen heb ik geleerd dat ik niet overal op moet ingaan. Ik moet ook denken aan mijn eigen welzijn. Ik moet me honderd procent goed voelen om de juiste bijdrage te kunnen leveren aan de zender. Dus nu hou ik altijd mijn ogen open en volg ik mijn buikgevoel. En verder mag je de liefde voor het vak niet verliezen”, besluit Koen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.