Tine Embrecht zet haar zoon Oscar stevig op zijn plaats: “Echt heel stom om zoiets te doen”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Oscar, de oudste zoon van Tine Embrechts, zit in het vijfde middelbaar. Hij droomt ervan om ooit de wereld te veroveren met zijn muziek.

“Oscar zit al met zijn hoofd bij de periode na het middelbaar. Hij weet goed wat hij wil studeren: muziek aan de PXL Hogeschool in Hasselt. Muziek is gewoon zijn leven. Soms moet ik tegen hem zeggen: ‘Wees eens in het hier en nu’”, vertelt Tine Embrechts in Story.

“Ik gun Oscar alles, maar in het leven moet je soms dingen doen die je niet leuk vindt. Dus even doorbijten. Het zou stom zijn om je jaar te dubbelen als je al weet wat je professioneel wilt doen. Dan pest je vooral jezelf.”

Anderhalf jaar geleden bracht Oscar een dj-plaat uit, maar tegenwoordig focust hij zich op hiphop. Het hiphopmilieu is geen bende watjes, maar toch maakt Tine zich voorlopig niet al te veel zorgen over haar zoon.

“Ik ben niet ongerust want drank en drugs interesseren hem voorlopig niet. En als Oscar op een dag wel gaat experimenteren, kan je dat toch niet tegenhouden. Hoe harder je roept dat het niet mag, hoe meer ze het in het geniep gaan doen. Ik heb liever dat hij thuis pintjes drinkt dan dat hij zich ladderzat drinkt in een park. Drugs zijn natuurlijk een ander verhaal. Ik zou het echt niet fijn vinden als hij wiet rookt of coke snuift.”