Tania Van der Sanden openhartig over alcoholverslaving: “Pas toen dit gebeurde, besefte ik dat ik een probleem had”
Tania Van der Sanden openhartig over alcoholverslaving: “Pas toen dit gebeurde, besefte ik dat ik een probleem had”
Foto: Photonews

De alcoholverslaving van Antwerps (ex-)schepen Ludo Van Campenhout zorgt al enkele jaren voor pijnlijke nieuwsberichten. Iets na Nieuwjaar raakte bekend dat hij voor de vierde keer in een ontwenningskliniek is beland.

Ervaringsdeskundige Tania Van der Sanden steekt hem in Dag Allemaal een hart onder de riem. De actrice overwon zelf een alcoholprobleem. “Ik ben het beste bewijs: er ís hoop, je kán deze ziekte de baas. Alleen, je krijgt het niet op een presenteerblaadje aangeboden”, klint het.

Tania gebruikt bewust het woord ziekte. “Alcoholisme ís dan ook een ziekte. Genezing is geen optie, je hebt het voor de rest van je leven. Onze rem is kapot, zie het zo. ‘Stop gewoon met drinken’, krijg je dan te horen. Zo simpel is het niet. Dit heeft niets te maken met wilskracht, want alcohol zal altijd sterker zijn dan jezelf voor wie verslaafd is.”

Het heeft heel lang geduurd voor Tania besefte dat ze een probleem had. “Tot ik doorhad dat ik meer met alcohol bezig was dan dat ik m’n leven leidde. Ik functioneerde niet meer, simpel. Ik ben uiteindelijk opgenomen, bijna drie maanden lang. Nu speelt alcohol geen rol meer in m’n leven. Waarmee ik wil zeggen: er is altijd hoop.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.