Harry en Meghan krijgen zware dobber te verwerken: “Dit komt heel hard aan”
Harry en Meghan krijgen zware dobber te verwerken: “Dit komt heel hard aan”
Foto: Photonews

De Britten krijgen geen harde brexit, maar wel een harde Megxit. Het koninklijk paleis maakte bekend dat prins Harry en zijn vrouw Meghan al hun koninklijke titels moeten afstaan, geen overheidsgeld meer krijgen en 2,8 miljoen euro renovatiekosten moeten terugbetalen. "Dit zagen ze niet aankomen", oordeelt koningshuiskenner Jo De Poorter in Het Laatste Nieuws.

"Ze moeten al hun koninklijke titels afstaan. Dat is een zware degradatie, vooral voor haar”, aldus Jo De Poorter in Het Laatste Nieuws. “Zij heeft er alles aan gedaan om tot de koninklijke familie te gaan behoren. Bovendien moet Harry zijn militaire erefuncties afstaan, en dat zal erg hard aankomen. Dat is voor hem ondergeschikt aan de titel van koninklijke hoogheid en de dotatie die hij verliest.”

“Samen met de militaire titels wordt hem een belangrijk deel van zijn identiteit en zijn waarde ontnomen. Harry heeft niet veel gestudeerd, maar heeft wel veel werk verzet binnen het leger, onder meer met missies in Irak en Afghanistan. Dit zijn heel zware maatregelen. Harry mag wel de titel van prins blijven dragen, maar dat stelt niet veel voor, je hoeft er zelfs niet voor tot de koninklijke familie te behoren."

"Het was evenmin hun bedoeling dat ze de koningin niet meer zouden mogen vertegenwoordigen. Ze hadden de bui wel zien hangen, maar niet de zware storm waarin ze nu zijn terechtgekomen”, besluit De Poorter.

Meer nieuws

Meer nieuws

.