Er breekt een zware periode aan voor Zita en Nono Wauters: “Daarom wordt de scheiding extra heftig voor de kinderen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Voor ieder kind is een scheiding heftig, maar voor pubers – Zita Wauters is 15, Nono 13 – is het nog net iets heftiger. Dat zegt experte Monique Van Eyken in Het Laatste Nieuws.

“Kinderen die in de lagere school zitten kunnen zich relatie makkelijk aan nieuwe situaties aanpassen en proberen voor beide ouders even goed te doen. Ze gaan niet zo snel een kant kiezen. Bij pubers ligt dat anders. Ze bevinden zich op een leeftijd waarop ze zich meer en meer distantiëren van hun ouders en waarop ze vrienden belangrijker vinden. Ze willen niet meer investeren in twee huizen en twee gezinnen”, legt Monique Van Eyken uit in Het Laatste Nieuws.

“Doordat hun brein nog niet volledig ontwikkeld is, denken ze vaak in zwart of wit, waardoor ze sneller geneigd zijn partij te kiezen voor één van beide ouders. Op degene die volgens hen de scheiding veroorzaakt heeft, kunnen ze erg kwaad worden.”

“Daarom is het als vader en moeder heel belangrijk om de schuld niet op elkaar te steken", adviseert de experte. "Praat ook niet negatief over de andere tegen je kinderen. Want iedere keer dat een kind iets slechts over zijn moeder of vader hoort, voelt dat als een dolk in het hart. Een kind ziet zijn ouders graag.”