Gilles Van Bouwel zet de puntjes op de i: “Ik betaal je niet om zoiets te doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Al vijftien jaar lang woont Gilles Van Bouwel samen met roommates. Tegenwoordig woont hij samen op een appartement in Antwerpen met Issabel. Hij nam nog samen met haar deel aan ‘De Mol’.

“Ze is na de breuk met haar man bij mij komen wonen”, legt Gilles Van Bouwel uit in TV-Story. “In het begin bracht dat wel de nodige frustraties met zich mee. Ik ben een netheidsfreak en Issabel is ...euh... minder ordelijk.” 

“Ik weet dat ik niet de makkelijkste ben om mee samen te wonen, dus moet je water bij de wijn doen. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Ik vind het tof om ‘s avonds thuis te komen en met iemand te kunnen babbelen.”

“Het versterkt onze band maar ik vind het ook belangrijk om je eigenheid te behouden. Dat je niet elke avond samen tv kijkt of samen kookt. Soms leven we dus wat naast mekaar. Maar het is ?jn om te weten dat er gezelschap is op de momenten dat je het wilt.”

"Ik betaal de poetsvrouw niet om hier te komen opruimen"
Gilles Van Bouwel

“Echt afspraken hebben we niet gemaakt. Het gebeurt allemaal heel organisch. Er is wel één regel: als de poetsvrouw komt, dan is het om schoon te maken en niet om op te ruimen. Daar betaal ik haar niet voor. Dan moet alles op orde liggen.” 

“Maar ook qua budgetten zijn er geen afspraken. Op mijn vorige appartement werkten we met een gemeenschappelijke rekening waarop iedereen een bedrag moest storten voor gemeenschappelijke boodschappen. Dat werkte heel erg goed. Maar stel dat Issabel al lang niets meer betaald heeft, dan zeg ik: ‘Ga jij het toiletpapier kopen?’'