VTM

Nicoline Hummel is het jaar op een verschrikkelijke manier begonnen: “Ik wil jullie allemaal waarschuwen”

door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Voor Nicoline Hummel is het jaar niet goed begonnen. De 39-jarige actrice is het slachtoffer geworden van hackers.

“Toen ik de afschriften van mijn kredietkaart nakeek, zag ik dat er een pak geld was uitgegeven”, legt Nicoline Hummel uit in Dag Allemaal. “Meer dan duizend euro, en dat terwijl ik mijn creditcard in december niet eens had gebruikt!”

“Ik heb meteen mijn kaart geblokkeerd. Ik vond namelijk dat er al genoeg was afgegaan. (lacht) Daarna nam ik contact op met enkele bevriende politieagenten die ik heb leren kennen dankzij mijn rol in ‘De Buurtpolitie”.

"Ik ben meer dan duizend euro kwijt, terwijl ik mijn creditcard in december niet eens had gebruikt"
Nicoline Hummel

“Ook in november waren er al kleine bedragen van mijn rekening verdwenen - games in een online winkel, terwijl ik niet eens een gamer ben. Maar dat had ik niet gemerkt. Ze stalen een keer 21 euro, dan weer 65 euro... Nooit echt grote bedragen, om je als slachtoffer niet te alarmeren. Maar op die manier kunnen ze wel veel geld binnenhalen.”

“De verzekering op mijn kredietkaart zal mij schadeloos stellen, maar dat is voorlopig nog niet gebeurd. In afwachting daarvan wil ik de mensen wel waarschuwen dat ze hun uitgaven elke maand goed moeten nakijken."