Stefan Everts moet alweer broodnodige operatie ondergaan: “Voel me nu een beetje een sukkelaar"
Stefan Everts moet alweer broodnodige operatie ondergaan: “Voel me nu een beetje een sukkelaar"
Foto: Photonews

Stefan Everts moest vandaag opnieuw langs het ziekenhuis voor een ingreep aan zijn hielen. Door een malaria-infectie moest de oud-crosser vorig jaar 8 tenen laten amputeren. Door de wonden aan zijn hiel aan te pakken, zou hij op termijn opnieuw vlotter moeten kunnen stappen.

Voor Stefan Everts was 2019 een horrorjaar. Tijdens een reis in Congo liep hij malaria op. 2020 moet beter worden voor de voormalige motorcrosskampioen. Er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel. “Momenteel ligt het ergste achter ons", vertelt Everts. "Ik hoop dat we nu in de laatste fase zitten van het herstel. Sinds Nieuwjaar is de situatie lichtjes verbeterd aan mijn voeten."

De positieve klanken geven Everts moed, ook al is de lijdensweg nog niet helemaal voorbij. "De wonden aan mijn hielen liggen nog open. Die gaan ze deze week nog eens 'opkuisen'. "De operatie dient om het helingproces te stimuleren. Ik wil die hiel kunnen gebruiken als steunpunt. Dat kan ik op dit moment nog altijd niet, omdat er nog een vrij grote wonde is. Die is wel aan het genezen, maar dat is nu eventjes stilgevallen. Dit moet een nieuwe boost geven."

"Ik voel me een beetje een sukkelaar"

Stefan Everts heeft de situatie ondertussen aanvaard, maar hij geeft toe dat de gevolgen van zijn malaria-aanval hem nog te veel beperken. "Ik ben altijd iemand geweest die als een wervelwind door het leven gaat en nu word ik afgeremd. Ik kan niet meer rondvliegen, ik kan niet snel rondstappen en ik moet mijn tijd nemen. Het geeft me anders te veel pijn."

"Ik voel me op dit moment een beetje een sukkelaar om me hier zo te zien rond "taffelen". Ik hoop dat dat op termijn wel gaat verbeteren. Dat verwacht ik ook want die hielen houden me nu wel tegen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.