Royaltykenner wijst met beschuldigende vinger naar prins William: “Dat zelfs zijn broer dit deed, was voor prins Harry echt de druppel”
Royaltykenner wijst met beschuldigende vinger naar prins William: “Dat zelfs zijn broer dit deed, was voor prins Harry echt de druppel”

Het nieuws sloeg in als een bom. Niet in het minst bij de Britse royals zelf. Prins Harry en zijn vrouw Meghan deelden doodleuk mee dat ze terugtraden als ‘senior members’ van de koninklijke familie. Harry en Meghan trekken bovendien weg uit Groot-Brittannië.

Dat deze beslissing van Harry en Meghan Markle zoveel monden deed openvallen, is eigenlijk niet geheel terecht. Want: “Je zag dit wel aankomen”, zegt royaltykenner Dickie Arbiter, voormalig woordvoerder van Buckingham Palace. “Oké, niemand had verwacht dat ze deze stap écht zouden durven zetten. Maar het was overduidelijk dat Harry en vooral Meghan zich niet gelukkig voelden.”

“Het feit dat ze het kerstfeest van de Queen aan zich voorbij lieten gaan, sprak boekdelen. Want dat kerstdiner is een heilige traditie bij de Windsors. Eigenlijk kon je dit dus zien aankomen. Vooral ook door dat befaamde interview met Harry...”

Hét interview...

In dat gesprek stelde prins Harry de praktijken van de Britse pers aan de kaak. “Wat zij mijn vrouw aandoen heb ik eerder gezien bij mijn mama. Al die kwalijke verhalen moeten stoppen! Ik wil niet dat dit voor Meghan eindigt zoals het voor mijn moeder is gegaan.”

Harry kreeg voor dat interview snijdende kritiek van de andere royals, en dan vooral van zijn broer William. Dat heeft ongetwijfeld meegespeeld in de beslissing om naar het buitenland te verhuizen.

"Dat zelfs zijn broer geen begrip toonde voor zijn uitspraak gaf Harry allicht het gevoel dat hij en Meghan alleen stonden en dat ze niet langer thuis horen bij de royals. Eigenlijk heeft prins William zijn broer op die manier onbewust naar de uitgang gewerkt”, concludeert Arbiter.

Meer nieuws

Meer nieuws

.