Bart Kaëll maakt zich ernstige bedenking na serieuze dip: “Dat is erg moeilijk en weegt zwaar door”
Bart Kaëll maakt zich ernstige bedenking na serieuze dip: “Dat is erg moeilijk en weegt zwaar door”
Foto: Photonews

Bij Marco Borsato is het licht uitgegaan. De zanger lijdt aan een burn-out en last een pauze in. Ook Vlaamse artiesten kreunen onder de druk. Bart Kaëll kan erover meespreken.

“Bart Kaëll is er bij mij ook eens aan ten onder gegaan, jaren geleden”, vertelt artiestenmanager Patrick Vandewattijne in Dag Allemaal. “Aan wat dat ligt? Te veel optredens, druk van de fans. En bij Bart kwamen er ook nog gehoorproblemen bij, een constante fluittoon in z’n oor. Dat leidde bijna tot een depressie, ik heb er m’n werk aan gehad toen.”

Bart Kaëll blikt liever niet meer terug op zijn dip. “Maar geloof me, het leven van een artiest is niet zo evident als het altijd lijkt”, zegt Bart. “De moeilijkheid ligt ’m in de balans zoeken tussen ontspanning en werk. Want wij leven constant onder stress, moeten altijd maar aan verwachtingen voldoen. Dat weegt.”

“Er is altijd wel iets dat op je weg komt. Drie dagen na elkaar optreden worden er plots vijf, of ineens is er een vraag voor tv-opnamen die moeilijk te weigeren is. En zo vreet je geleidelijk aan je beperkte energievoorraad. Dan krijg je op zeker moment een rood licht te zien. Zeker als je al wat ouder bent”, gaat de zanger verder.

Bart kan ondertussen voorkomen dat het zo ver komt. “Ik heb de signalen leren herkennen. Als ik bij de minste inspanning begin te zuchten en te blazen, weet ik dat het tijd is om gas terug te nemen. Genoeg slapen, preventief op doktersbezoek gaan om m’n bloed te laten testen, dat soort dingen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.