Goedele Liekens onder vuur: “Je moest je schamen”

bron: HLN/Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De oudste dochter van Goedele Liekens, Merel Cockmartin, geeft deze week een interview in HUMO. Daarin vertelt ze dat van haar moeder, die seksuologe is, ooit een wel heel ongemakkelijke vraag kreeg.

Merel Cockmartin vertelt in HUMO dat ze over alles kan praten met haar ouders. “Al zijn er dingen waarover ik het niet wíl hebben met hen”, geeft Merel toe in het weekblad. “Uitweiden over mijn seksleven zal ik niet snel doen, ook al is mama seksuologe. Toen we op tv eens naar reclame voor Durex zaten te kijken, vond zij dat een geschikt moment om mij te vragen of ik snel en veel klaarkwam. Sorry, maar daar antwoord ik niet op.”

Niet alleen voor Merel, ook voor vele anderen ging Goedele een stap te ver met deze vraag, zo blijkt uit de reacties. “Zoiets vraag je toch niet. Je moest u schamen”, vindt iemand. En ook: “Nu men zoveel nadruk legt op respect voor de vrouwen en op de privacy geef ik Merel groot gelijk!” Nog iemand maakt dan weer de bedenking: “Mensen die dat geen rare vraag vinden, denk hier eens aan: als een vader dat aan zijn dochter vraagt, is dat dan ook normaal?”

Toch krijgt Goedele ook steun. “Wat een goede, moderne moeder!”, reageert iemand. “En gelijk heeft ze. Ik probeer ook regelmatig met mijn tienerdochters over seks te praten. Seks is één van de mooiste, plezantste dingen in het leven, waarom moeten we daar een taboe van maken?"