Lynn Wesenbeek doet iets wat echt iedereen verrast: “Bedoeld als knipoog, meer moet je er niet achter zoeken”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sinds kort loopt op VTM een reclamespot voor de nieuwe Netflixreeks ‘Messiah’. In dat filmpje figureert voormalig VTM-nieuwsanker Lynn Wesenbeek (57) als... nieuwslezeres. Best verrassend, want in 2012 werd Lynn na een loopbaan van 24 jaar bij VTM bedankt voor bewezen diensten. Een erg pijnlijk ontslag.

Maar kijk: anno 2020 is Lynn dus (even) terug op tv als nieuwslezeres. Al komt dit toch wel onverwachts. “Kijk, het zit zo: bij Net?ix België zochten ze een nieuwsanker dat niet meer verbonden is aan een zender. En die vijver is niet zo heel groot, hé”, reageert Lynn Wesenbeek in TV Familie. “Net?ix wil zich nog meer op de Belgische markt gooien. Ook met Vlaamse content. En dus ook met acteurs en gezichten van eigen bodem. Daarom hebben ze dat reclamespotje gemaakt.”

Het spotje van Net?ix loopt dus onder andere op VTM. Dat roept bij heel wat kijkers herinneringen op. “Weet je, ’t is eigenlijk vooral bedoeld als knipoog. Je moet er niet meer achter zoeken”, aldus Lynn. Een ludieke wraakactie of sollicitatie is het niet. “Ik werk nu vooral voor bedrijven als moderator en dat doe ik enorm graag. ’k Heb er mijn handen vol mee. Maar voor zulke plezante projecten als die Net?ix-reclamespot mogen ze me altijd bellen.”