Natalia kan dit écht niet laten ondanks haar zwangerschap, dokter reageert nu met belangrijke boodschap

Natalia vertrok met haar vriend Frederik naar het Caraïbische eiland Barbados. Ze liet ons ervan meegenieten met benijdenswaardige vakantiefoto’s op Instagram.

Op vakantiefoto’s vanuit Barbados was te zien hoe Natalia er niet voor terugdeinsde om ondanks het baby’tje in haar buik de woeste golven te trotseren op een surfplank. Maar sommige mensen maakten zich zorgen en vreesden dat Natalia daarmee onnodige risico’s nam. Op sommige foto’s ziet het er inderdaad behoorlijk gevaarlijk uit… ‘Natalia, wees aub voorzichtig en neem geen onnodige risico’s”, lazen we op de sociale media.

Limieten kennen

Zwanger op een surfplank: kan dat wél? Is die ongerustheid terecht? Gynaecoloog en hoogleraar Hendrik Cammu reageert in TV Familie. Hij heeft belangrijk advies voor Natalia. “Je moet vooral je limieten kennen en goed naar je lichaam luisteren”, klinkt het.

Op zich houdt sporten tijdens de zwangerschap volgens Hendrik Cammu weinig risico’s in. “Nee, dat is geen probleem. Plus: Natalia is altijd al sportief en fit geweest”, zegt hij. “Natalia kan teren op een basisfitheid. Daar maak ik me weinig zorgen over.”

Zwanger op een surfplank

Als zwangere vrouw surfen moet ook kunnen, vindt Hendrik Cammu: “Natalia is een geoefend surfer. En als ze in het water valt, is dat een vrij zachte landing. De temperatuur van het water maakt trouwens weinig uit. Natalia’s lichaamstemperatuur zal intern niet veranderen door koud water op haar huid. Ook op dat vlak neemt Natalia geen onverantwoord risico.”

Hendrik Cammu benadrukt het graag nog eens voor álle zwangere vrouwen: “Sporten tijdens de zwangerschap is geen probleem, maar enkel op voorwaarde dat je je limieten kent. Als je voelt dat je moe wordt, moet je stoppen. Je mag als zwangere vrouw zeker geen bepaalde grens overschrijden. Dé ideale sport is trouwens zwangerschapszwemmen. En wandelen en fietsen zijn oké. Die dingen houden ook weinig risico in.”

https://www.instagram.com/p/B66DV7Fgxe7/

Meer nieuws

Meer nieuws

.