Helmut Lotti verrast iedereen met grootse plannen: “Nee, het is geen midlifecrisis”
Helmut Lotti verrast iedereen met grootse plannen: “Nee, het is geen midlifecrisis”
Foto: Photonews

Helmut Lotti (50) trekt deze zomer voor het eerst naar de festivals, waar hij zijn symfonisch orkest ruilt voor een rockband. “Ik hou van festivals, nu wil ik eens aan de andere kant staan.”

Nee, het is geen midlifecrisis. Helmut Lotti denkt al langer na over deze plannen en “had er gewoon zin in”, zo zegt hij. “Maar als je tussendoor niks onderneemt, zit je soms thuis en dat wil ik niet. Ik wil die leegtes opvullen en veel optreden, want rust roest eens je de 50 gepasseerd bent, hé”, lacht hij. Zelf is hij al jaren een festivalliefhebber. “Gewoon een volledige dag opgaan in die typische sfeer, daar doe ik het voor.”

Helmut stond begin jaren 90 twee keer op de Gentse Feesten. “Ik zou heel graag nog eens op de Gentse Feesten spelen en liefst van al nog op heel wat andere festivals. Ik hoop op een drukke festivalzomer. Niet vanuit het publiek, maar op het podium.” Concrete festivals liggen nog niet vast, maar organisatoren kunnen hem vanaf nu boeken.

Een symfonisch orkest komt er niet aan te pas. “We zijn momenteel een rockband aan het samenstellen. Ik schat dat we met een 8 à 10 mensen op het podium zullen staan. Ik zou met deze festivaloptredens ook graag een ander publiek aanspreken. Vooral de mensen die anders niet naar mijn concerten komen kijken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.