Prins Harry neemt gigantisch risico over zijn zoontje Archie: “Hij brengt zijn gezin hiermee in groot gevaar”
Prins Harry neemt gigantisch risico over zijn zoontje Archie: “Hij brengt zijn gezin hiermee in groot gevaar”
Foto: Photonews

Prins Harry en Meghan Markle willen zich afscheuren van de Britse koninklijke familie en halftijds in de VS of Canada gaan wonen. Harry wil zijn zoontje Archie daar veilig laten opgroeien. Maar met deze verhuis brengt hij zijn gezin net in gevaar.

Hét struikelblok in deze complexe en delicate zaak wordt de veiligheid van Harry, Meghan en hun zoontje Archie (8 maanden). Eens in Noord-Amerika zal de Britse overheid wellicht geen lijfwachten meer voor prins Harry willen betalen.

Als senior royals worden prins Harry en zijn gezin de klok rond bewaakt door een speciaal opgeleide elite-eenheid. Nu Harry er zelf voor kiest om een minder prominente rol te spelen, wil de Britse overheid de extra kost wellicht niet dragen om lijfwachten naar de VS of Canada te sturen.

Dat houdt risico’s in. In de laatste maanden van haar leven wilde prinses Diana ook niet meer beschermd worden. Die beslissing zou haar fataal worden. Harry beweert dat hij met zijn beslissing een Diana-scenario wil vermijden, maar brengt zijn gezin daarmee dus juist in gevaar.

Meer nieuws

Meer nieuws

.