Niels Destadsbader maakt zich bedenking over zijn rol als jurylid in The Voice van Vlaanderen:” Dat is echt niet fijn”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Niels Destadsbader is samen met Tourist LeMC een nieuweling in de jury van ‘The Voice Van Vlaanderen’. Ze vervangen Bart Peeters en Alex Callier.

Afgelopen weekend vonden er de eerste opnames van het nieuwe seizoen van ‘ The Voice van Vlaanderen’ plaats. “Ik stond haast te springen toen ik mijn allereerste kandidaat binnenhaalde”, lacht Tourist LeMC (35), de opvallendste nieuwkomer in de rode stoelen. “We hadden met vier gedraaid, de concurrentie was dus moordend”, merkt hij nog op in Het Nieuwsblad.

En ook Niels Destadsbader is nieuw. “Ik blijf zeker ook niet hangen in mijn eigen smaak”, zegt Niels. “Los van de songtekst kan je kandidaten altijd zaken bijleren over podiumprésence of zangtechnieken.”

"Het blijft interesssant om te weten waarom mensen voor mij kiezen"

“Als je in die stoel zit, speelt plots dat competitie-element op. Soms druk je af voor kandidaten maar kan je ermee leven dat ze voor een ander kiezen. Maar als dat dreigt te gebeuren is er plots toch weer dat ego dat zich komt moeien.”

“Het blijft ook interessant waarom mensen voor mij kiezen, of waarom net niet”, zegt Niels. “Ik vind dat je je als coach kwetsbaar opstelt. Afgewezen worden is niet plezant. Als artiest overkomt ons dat niet elke dag.”

De opnames zijn begonnen voor ‘ The Voice van Vlaanderen’ maar de uitzendingen zijn nog niet voor meteen. Eerst komt er nog een nieuw seizoen van ‘ The Voice Kids’.