Harry en Meghan kunnen het op hun buik schrijven: “Paleis wil absoluut voorkomen dat ze daarmee geld gaan verdienen”
Harry en Meghan kunnen het op hun buik schrijven: “Paleis wil absoluut voorkomen dat ze daarmee geld gaan verdienen”
Foto: Photonews

De Queen zit vandaag een spoedvergadering voor om de toekomst van prins Harry en zijn vrouw Meghan te bespreken. Ook prins Charles en prins William zullen daarbij aanwezig zijn. Meghan zou het onderhoud telefonisch volgen.

Volgens Britse media zal de spoedzitting gaan over de dotatie van Charles aan zijn zoon en zal er gepraat worden over de koninklijke titels van het koppel. Er wordt ook beslist welke taken het koppel in de toekomst nog zal uitvoeren en welke commerciële transacties Harry en Meghan worden toegestaan nu ze “financieel onafhankelijk” willen worden.

“Buckingham Palace wil de touwtjes strak houden om te voorkomen dat ze geld verdienen aan hun koninklijke status”, zegt BBC-correspondent Nicholas Witchell. Maar of er vandaag al veel concreets uit de bus zal komen? “Allicht niet. Er zijn heel wat obstakels te nemen en deze bijeenkomst zal zeker niet de laatste zijn.”

De koningin zou koste wat het kost willen voorkomen dat de hele situatie escaleert. “Zij wil vooral voorzichtig te werk gaan. Er is geen reden om te denken dat de hertog en hertogin gestraft zullen worden door hen koninklijke titels af te nemen. De Queen wil een snelle oplossing: niet binnen een paar weken, wel binnen een paar dagen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.