Chronische ziekte heeft ernstige gevolgen voor Pommeline: “Heel deprimerend allemaal”

bron: Zita
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Justin Bieber maakte bekend dat hij aan de ziekte van Lyme lijdt. Pommeline Tillière herkent zich in het zijn verhaal. De ‘Temptation’-verleidster kampt ook met een chronische ziekte die gelijkaardige symptomen vertoont.

De Canadese zanger Justin Bieber liet woensdag weten dat hij aan de ziekte van Lyme lijdt. Dat veroorzaakt verschillende klachten, waaronder ernstige vermoeidheid, buikpijn, misselijkheid en diarree. Daarmee maakte hij komaf met de vermoedens dat hij aan drugs verslaafd zou zijn. “Mensen dachten dat ik verslaafd was aan drugs en er daarom slecht uitzag, maar dat is niet zo”, schreef hij.

Pommeline Tillière herkent zich in het verhaal van Justin omdat ze zelf aan de chronische darmziekte colitis ulcerosa lijdt, een ontstekingsziekte die gelijkaardige symptomen geeft. “Ik zie er misschien niet ziek uit voor velen van jullie, maar ik ben het wel. Ik hoop dat er in de toekomst meer begrip voor wordt getoond”, klinkt het op Instagram.

“Er zijn zoveel symptomen die eraan vasthangen. Ik hoop dat er in de toekomst iets aan kan gedaan worden. Het is echt iets deprimerend. Het heeft zowel mentale als fysieke bijwerkingen en heeft veel invloed op sociaal vlak en op vlak van relaties. Wees er alsjeblieft van bewust. Bedankt”, besluit Pommeline.