Bedenker van populaire reeks #LikeMe veroordeeld voor verkrachting van vier jongens: Dit is zijn straf

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Ketnet
Bart V.O., één van de bedenkers van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe, is vrijdagochtend veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan dertig maanden met uitstel. De man uit Boechout werd vervolgd voor het misbruik van vier jongens.

Een jongeman verklaarde dat hij tussen 2004 en 2008 werd aangerand en verkracht, toen de Bart V.O. zijn dansleraar was in Brasschaat en in Berchem. Het Antwerpse parket begon daarom vorig jaar een opsporingsonderzoek.

“Mijn cliënt voelde zich nergens goed, behalve in de dansstudio van Bart V.O”, lichtte advocate Sanne Declerck tijdens het proces toe. “Tijdens het dansen kon hij zichzelf zijn. Hij had een goede band met de dansleraar, maar die maakte daar misbruik van door hem meermaals tegen zijn wil te betasten. Hij was 15 jaar toen Bart V.O. voor het eerst met zijn hand in zijn broek ging. Hij werd later ook gedwongen om hem oraal te bevredigen. In ruil kreeg hij een maand gratis dansles.”

Bart V.O. ontkende de beschuldigingen, maar in de loop van het onderzoek kwamen nog drie slachtoffers in beeld. De dertiger werd naast de feiten van aanranding en verkrachting ook nog vervolgd voor het bezit van kinderporno, maar vroeg ook daarvoor de vrijspraak.

Tags #likeme