Prins Harry krijgt erg slecht nieuws na ingrijpende beslissing met zijn vrouw Meghan: Dit is er aan de hand

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Harry en zijn vrouw Meghan zetten een stap terug uit de Britse monarchie. Meghan zou ondertussen al naar Canada gevlucht zijn. Prins Harry is nog in het Verenigd Koninkrijk om te onderhandelen met zijn familie.

Donderdagavond gaf koningin Elizabeth II haar familie de opdracht om een oplossing te zoeken voor haar kleinzoon Harry en zijn vrouw Meghan. Een manier waarop ze de meeste van hun koninklijke taken konden laten vallen, zonder al te permanent uit de familie te stappen. Meghan Markle bleef niet wachten op het antwoord, en vluchtte het land al uit.

Prins Harry, daarentegen, moet nu samen met zijn vader Charles en zijn broer William uitdokteren hoe ze de situatie werkbaar kunnen houden voor alle betrokken partijen. Hun koninklijke status volledig laten vallen is namelijk geen optie.

“Hij kan niet opeens ‘meneer Harry Wales’ worden”, verklaart de Britse royalty-expert Dickie Arbiter. “Hij blijft de kleinzoon van de koningin én de zoon van de toekomstige koning. Hij kan dat erfgoed niet uit zijn leven wissen, zo werkt het nu eenmaal niet.”