Weervrouw Sabine Hagedoren ziet nog lang geen winterkou verschijnen op de weerkaarten: “Nog zeker tot dan zo zacht”
Weervrouw Sabine Hagedoren ziet nog lang geen winterkou verschijnen op de weerkaarten: “Nog zeker tot dan zo zacht”
Foto: VRT

Vanavond zorgt een volgende storing voor intensere regen, en dit verspreid over het hele land. Daarna wordt het droger. Daarachter zit koudere lucht. De minima liggen tussen 5 en 8 graden.

“Morgen wordt het 5 tot 9 graden, bij een matige wind die later nog zal afzwakken. Vooral over het zuidoosten van het land valt er nog regen. Na de middag wordt het wisselend bewolkt, met enkele opklaringen. Enkel in de Ardennen kan na de middag lokaal nog een bui vallen", zegt Sabine Hagedoren op Radio 2.

Zaterdag blijft het droog, met een gesluierde zon. Het wordt 2 tot 8 graden. In het zuidoosten van het land is er veel lage bewolking, die misschien hardnekkig kan zijn. Zondag wordt het heel wat minder mooi. Er zal veel bewolking zijn, en kans op wat lichte regen. Later wordt het wisselend bewolkt, met misschien lokaal nog een bui. De opklaringen zijn vooral voor het centrum en het westen van het land. Het wordt zachter, 4 tot 11 graden, en de wind steekt opnieuw een tandje bij."

“Volgende week krijgen we een mengeling. Maandag valt misschien lokaal nog een bui. Dinsdag, woensdag en donderdag is er redelijk veel bewolking en kans op regen. Het wordt vrij winderig en alweer zéér zacht. We krijgen opnieuw 10 graden en meer.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.