Peter Bulckaen heeft deze duidelijke mening over Mathias in ‘Familie’: “Ik kan dat heel goed begrijpen, ja”
Peter Bulckaen heeft deze duidelijke mening over Mathias in ‘Familie’: “Ik kan dat heel goed begrijpen, ja”
Foto: VTM

Het heeft er in ‘Familie’ alle schijn van dat Mathias een passionele moord gepleegd heeft. In Dag Allemaal vertelt acteur Peter Bulckaen dat hij daar zelf niet toe in staat is, maar het wel kan begrijpen dat iemand een passionele moord pleegt.

“Kijk, ’t valt natuurlijk niet goed te praten, maar ik kan zeer goed begrijpen dat iemand een passionele moord pleegt. Kijk maar in de krant: relationele problemen liggen zó vaak aan de basis van misdrijven...”, zegt Peter Bulckaen in Dag Allemaal.

“Zoiets gebeurt dikwijls in een opwelling van jaloezie of woede, in een vlaag van zinsverbijstering. Hoe vaak hoor je niet: ‘Zo’n brave huisvader! Allez jong, dat hadden we nooit zien aankomen!’ Maar misschien is iemand wel zo moegetergd dat de stoppen ineens doorslaan? Mijn vrouw is ooit jurylid geweest in een assisenzaak en zij zei dat zo’n jury echt moeilijke beslissingen moet nemen.”

“Voor mijn vrouw was dat heftig. Want als jurylid begrijp je de achterliggende redenen beter: je beseft waarom iemand die nooit een vlieg kwaad zou doen, ineens door het lint is gegaan en iets onherroepelijks gedaan heeft. En hoe erg dat is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.