Drastisch besluit van prins Harry en Meghan zware klap voor andere leden van de koninklijke familie: “Diep gekwetst”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Meghan Markle en Prins Harry hebben beslist om af te treden als ‘senior’ royals. Ze hebben geen andere leden van de koninklijke familie geraadpleegd voor ze deze beslissing namen, zo melden Britse media. Volgens de BBC was ook de Queen niet op de hoogte van hun beslissing.

Buckingham Palace reageert “teleurgesteld” op het nieuws. Het paleis heeft ondertussen een verklaring vrijgegeven, waaruit blijkt dat ze niet op de hoogte waren van de beslissing van prins Harry en Meghan. Volgens de BBC voelen andere leden van de koninklijke familie zich “gekwetst” door hun beslissing.

Zo schrijft BBC-correspondent Jonny Dymond op Twitter dat Buckingham Palace compleet uit de lucht viel: “BBC heeft begrepen dat geen andere leden van de koninklijke familie werden geraadpleegd voordat Harry en Meghan vanavond hun persoonlijke verklaring hebben uitgegeven, het paleis zou “teleurgesteld” zijn.”

Daar voegde hij nog aan toe: “Een paleisbron zegt tegen de BBC dat de voorname leden van de koninklijke familie zich “gekwetst” voelen door de aankondiging dat Harry en Meghan zich zullen terugtrekken uit hun huidige koninklijke rol. De bron bevestigt dat er geen leden van de koninklijke familie werden geraadpleegd.“