VTM

Luizenmoeder-actrice Lynn Van Royen is het kotsbeu: “Mensen mogen mij dat ook in mijn gezicht zeggen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
VTM is gestart met het tweede seizoen van ‘De Luizenmoeder’. Lynn Van Royen speelt er de rol van Hannah.

Lynn Van Royen maakt zich bedenkingen over de maatschappij waarin we leven. “Mensen kunnen zo hard zijn. Vaak heeft dat te maken met verwachtingen”, bedenkt de actrice zich in TV-Story. 

“Een voorbeeld: je maakt een afspraak met een vriend. Een half uur voor je hebt afgesproken, belt hij om te zeggen dat hij er niet geraakt. Dan heb je twee keuzes. Of je bent ambetant, verontwaardigd, je begint te vloeken. (windt zich gespeeld op) ‘Wat zijn dát nu voor manieren!’ Of je denkt: ‘Oei, zou er iets gebeurd zijn? Zou ik met iets kunnen helpen, misschien kan ik zelf naar hem toe gaan?’ We schieten zó snel in die kwaaie versie.”

"Mensen mogen mij het ook altijd recht in mijn gezicht zeggen"

Lynn leest de commentaren over haar op de sociale media niet meer. “Als mensen iets willen zeggen, mogen ze dat recht in mijn gezicht doen. Ik sta veel te graag positief in het leven.” 

“En wat ik mijn zoontjes meegeef, zou ik anderen ook graag meegeven: wees mild, oordeel niet. Niet alleen dit jaar, maar ook de komende jaren. Niet vanuit de constatering wat we geworden zijn – het hee geen zin om te benoemen wat is – maar we kunnen maar beter vooruit naar wat we mogen of kunnen worden."