Anuna De Wever is razend op ons allemaal: Dit is er aan de hand
PMN
Anuna De Wever is razend op ons allemaal: Dit is er aan de hand
Foto: Photonews

Begin oktober vertrok Anuna De Wever samen met een dertigtal andere jongeren met een zeilschip naar Zuid-Amerika. Vandaag is de terugreis begonnen. Met een (vervuilend) vrachtschip, wel. In een uitgebreid interview in Het Nieuwblad vertelt Anuna De Wever dat ze kwaad is op de politiek.

“Ik snap dat er niet genoeg draagvlak is, want we verkondigen in de eerste plaats een onaangename boodschap. Het is voor veel mensen ook nog steeds een ver-van-mijn-bedshow. Dat is puur omdat mensen nog niet doorhebben hoe ernstig het is, hoe hard het hen zelf nog zal beïnvloeden”, aldus Anuna De Wever in Het Nieuwsblad.

“Ik ben daarom kwaad op de Vlaamse regering, voor haar gebrek aan actie en verantwoordelijkheid. Tijdens mijn reis naar het Amazonewoud, waar we echt geconfronteerd werden met de gevolgen, heb ik zo vaak gewild dat onze Belgische politici dit zouden zien. Dan zouden ze zeker van gedachten veranderen”, zegt Anuna. “Als je deze mensen ziet lijden, onder meer doordat ze kanker krijgen door de goudmijnen aan de rivieren, kan je er geen politiek spel meer van maken”, vindt ze.

“Kijk ook naar wat er in Australië gebeurt. Het momentum is niet voorbij. 2019 was niet het klimaatjaar, vanaf nu is het elk jaar een klimaatjaar. Dit is geen marathon, maar een sprint. We moeten de komende tien jaar alles op alles zetten om de planeet te redden”, zegt De Wever overtuigd.

Meer nieuws

Meer nieuws

.