Peter Bulckaen over zijn rol in ‘Familie’: “Mijn vrouw verdedigt Mathias altijd, en daar heeft ze een goede reden voor”
Peter Bulckaen over zijn rol in ‘Familie’: “Mijn vrouw verdedigt Mathias altijd, en daar heeft ze een goede reden voor”
Foto: Medialaan

In de midseizoensfinale van ‘Familie’, vorige vrijdag op VTM, bereikte de vete tussen Lars en Mathias een bloedstollende climax. Lars is neergeschoten, en Mathias is opgepakt als hoofdverdachte. “Het is natuurlijk logisch dat iedereen hem verdenkt”, zegt Peter Bulckaen.

“Mathias was altijd de brave sloef, maar nu volgt hij zijn eigen lijn, en dat botst soms met andere personages. Maar echt door en door slecht kan je hem toch niet noemen, hé. Al denken sommige ‘Familie’-fans daar anders over”, zegt Peter Bulckaen in Dag Allemaal.

Peter komt regelmatig kijkers tegen die het een beetje moeilijk hebben met de ‘nieuwe’ Mathias. Dat merkt hij aan de reacties. “‘Wat ben je allemaal aan het uitsteken?’ zeggen ze dan. Of: ‘Verdomme, je moet Nico zijn brouwerj teruggeven!’ Tja, ik kan alleen maar zeggen: als Mathias iets doet, heeft hij daar zijn redenen voor.”

“Mijn vrouw begrijpt wat Mathias bezielt”

Mathias kan nog wel op de steun rekenen van Peters vrouw Tine. “Tine weet niet vooraf wat er in ‘Familie’ gaat gebeuren, ook voor haar is iedere aflevering een verrassing. Maar zij verdedigt Mathias wel als er kritiek komt, al vermoed ik dat dat een beetje persoonsgebonden is”, lacht Peter.

“Ik vind trouwens dat ze op een goede manier kijkt. Een deel van de ‘Familie’-kijkers is zeer ongenuanceerd: ofwel ben je goed, ofwel slecht, er is niets tussenin. Mijn vrouw ziet die nuances wél. Ze begrijpt wat Mathias bezielt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.