David ontsnapte op het nippertje aan de dood in ‘Kamp Waes’: “Ik zag mijn leven voorbijflitsen”
David ontsnapte op het nippertje aan de dood in ‘Kamp Waes’: “Ik zag mijn leven voorbijflitsen”
Foto: Photonews

Ouderdomsdeken David blikt in Dag Allemaal terug op zijn deelname aan ‘Kamp Waes’. Hij doet een straffe onthulling. “Het heeft geen haar gescheeld of ik was verdronken tijdens de opnamen.”

“Het had daar niets te maken met op kamp gaan. Verre van zelfs! Ik ben bijna gestorven tijdens de opnamen”, vertelt David Verreth deze week in Dag Allemaal. Het drama gebeurde tijdens de nachtdropping die te zien was in de derde aflevering, toen Lotte en brandweerman Maarten er de brui aan gaven. “Het heeft tijdens die proef geen haar gescheeld of ik was er niet meer geweest.”

“Ik nam het risico om door een moeras te stappen, met alle gevolgen van dien”, zegt David. “Ik ben er in een metersdiepe veenput vol water gevallen. Ik ging kopje onder met een rugzak van dertig kilo plus mijn wapengordel aan. Ik raakte niet terug boven water en probeerde me via de modderige kant van die put omhoog te trekken, maar dat lukte me niet. Ik zag mijn leven voorbijflitsen en dacht echt dat het gedaan was met mij.”

"Drama voor Tom Waes, Defensie en de VRT"

Er was toen geen cameraploeg in de buurt. “Ik was daar helemaal alleen. Als ik daar was verdronken, had het een hele tijd geduurd eer ze mijn lichaam hadden gevonden. En was ‘Kamp Waes’ op een tragedie uitgedraaid voor Tom Waes, Defensie en de VRT”, aldus David.

“Gelukkig ben ik er met een soort instinctieve oerkracht toch uitgeraakt. Daar lag ik dan, compleet uitgeput, over mijn toeren en kletsnat bij amper drie graden.” David heeft toen alleen Fly geconfronteerd met zijn bijna-doodervaring. “Ik riep hem even apart om uit te leggen wat er zich had afgespeeld. Zijn reactie was typerend: ‘Ben je gepakt? Nee, dan hebt je de oefening goed gedaan.’”

Meer nieuws

Meer nieuws

.