Jean-Marie Pfaff zal deze dramatische gebeurtenis nooit vergeten: “Hij is toen gestorven”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
‘De Pfaffs’ zijn vanavond nog eens allemaal op tv te zien. Dit voor het nagelnieuwe seizoen van ‘Groeten uit’ op VTM. Ze reizen naar het jaar 1965 om er Kerstmis en Nieuwjaar te vieren. Aan de kerstperiode van dat jaar heeft Jean-Marie Pfaff erg pijnlijke herinneringen.

“Twee weken voor Kerstmis moest hij afscheid nemen van zijn vader”, legt zijn vrouw Carmen Pfaff uit in Het Laatste Nieuws. “Vier dagen na Jean-Maries verjaardag stierf zijn papa aan een hartaanval. Zijn mama zat daar met negen kinderen. Ik heb die man zelf nooit gekend, maar ik kan me perfect voorstellen hoe moeilijk dat moet geweest zijn.”

Toen de vraag van de productie kwam om mee te doen aan ‘Groeten uit’, zag Jean-Marie dat aanvankelijk niet zitten. “Voor hem was de kerstperiode van 1965 in de eerste plaats een rouwperiode. Hij heeft me altijd gezegd dat hij daar heel veel verdriet door heeft gehad, want zijn papa was zijn god”, aldus Carmen.

“Deze deelname had dus wel wat voeten in de aarde, maar ik heb hem overtuigd om het toch te doen. Samen met de kleinkinderen wilde ik er voor hem echt iets leuks van maken. En ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Op die manier kon hij dat toch op een bepaalde manier afsluiten.”