Kyra Gantois beleefde met haar broer een dramatische jeugd: “Vreselijk wat mijn ouders gedaan hebben”
PMN
Kyra Gantois beleefde met haar broer een dramatische jeugd: “Vreselijk wat mijn ouders gedaan hebben”
Foto: Photonews

Kyra Gantois (20) stapte vorig jaar uit ‘Youth For Climate’. Ze kreeg ruzie met Anuna De Wever.

Kyra Gantois heeft het niet makkelijk gehad in haar leven. Ze beleefde met haar broer een dramatische jeugd. “Mijn ouders konden niet voor mij zorgen’, citeert TV-Familie Kyra Gantois in De Morgen. “Mama had twee kinderen: mijn broer en ik. Maar omdat ze verslaafd was aan alcohol en drugs werd ze uit de ouderlijke macht ontzet.” 

“Papa was er niet, dus ging mijn broer naar een pleeggezin. Ik heb tot mijn vijfde bij opa en zijn vriendin Bonnie gewoond. Daarna zijn mijn broer en ik een jaar bij papa in Gent gaan wonen, maar dat ging niet goed. Van mijn zevende tot mijn twaalfde zat ik in een instelling. Toen de jeugdrechter vroeg bij wie ik wilde wonen, heb ik voor opa en Bonnie gekozen.”

"Mijn moeder en vader zaten aan de drugs, ze konden niet voor ons zorgen"

In 2018 is Kyra’s moeder overleden. “We hadden toen al vier jaar geen contact meer’, zegt ze. ‘Ze had een nieuwe vriend die nogal agressief was – hij dronk veel. Op mijn elfde ging ik vaak op bezoek bij mama. Tegen Bonnie heb ik toen gezegd dat ik me daar niet veilig voelde. Dat was mama ter ore gekomen: plots hoefde ik niet meer te komen.”

En haar vader zit in de gevangenis. “Vroeger, vóór ik geboren werd, heeft hij foute dingen gedaan”, aldus Kyra. “Het enige wat ik weet, is dat hij een drugsprobleem heeft. Als hij begeleid wordt, gaat alles goed, maar zodra hij terug in de maatschappij komt, begint hij weer te gebruiken. Meer dan elkaar bellen doen we niet."

Meer nieuws

Meer nieuws

.