Anuna De Wever neemt drastisch besluit na haar lange reis: “Dit ga ik doen wanneer ik terug in België ben”
PMN
Anuna De Wever neemt drastisch besluit na haar lange reis: “Dit ga ik doen wanneer ik terug in België ben”
Foto: Photonews

Anuna De Wever is weer terug naar huis vertrokken. De 18-jarige klimaatactiviste is met een cargoschip aan de grote oversteek van de oceaan begonnen.

De reis van Anuna De Wever zal zo’n twee weken duren. De klimaatactivisten reizen de komende twee weken aan boord van de CMA CGM Fort Royal, een mastodont van een cargoschip van 219 meter lang en 35 meter breed, richting het Franse Duinkerke.

Ze zijn op  2 oktober vertrokken in Amsterdam. Tijdens de terugrit weet Anuna al wat ze gaat doen. “Ik wil onze verdere strijd met Youth for Climate voorbereiden. We plannen veel acties. Dat is meer dan nodig”, legt ze uit in Het Nieuwsblad. 

“Deze reis heeft ons echt doen beseffen dat we de druk moeten opvoeren om het Amazonewoud te redden. Niet alleen voor de traditionele bevolking die we daar ontmoetten, maar ook voor de wereld. Het woud is de long van deze planeet. Youth for Climate zal hier dus zeker actie rond voeren.” 

"Druk opvoeren om het Amazonewoud te redden"

“Ik vond het de afgelopen weken zalig om met andere jongeren een internationale strijd te kunnen voeren. Daarom hoop ik met Youth for Climate op Europees niveau te werken. In Europa moet het gebeuren, België zal de EU dan wel moeten volgen. Alleen jammer dat ons land het belang van de klimaatstrijd zelf niet inziet.”

“Misschien is dat omdat we in België de echt ernstige gevolgen nog niet voelen, maar het is me nu meer dan duidelijk dat dit in de rest van de wereld wel al het geval is."

Meer nieuws

Meer nieuws

.