Queen Elizabeth bikkelhard: “Harry en Meghan? Tweederangsfamilie”
Queen Elizabeth bikkelhard: “Harry en Meghan? Tweederangsfamilie”
Foto: Photonews

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle vierden Kerstmis in Canada. Het koppel negeerde alle kersttradities bij de Windsors en dacht wellicht dat ze dit straffeloos konden doen. Maar dit was buiten de Queen gerekend. Tijdens haar kerstspeech toonde ze trots foto’s van haar naaste familie. En daar horen Harry en Meghan dus niet meer bij.

Prins Harry en Meghan Markle hebben kerst niet met de Queen op haar kasteel in Sandringham gevierd, maar in Canada, samen met Meghans moeder Doria. Achter de schermen was de Queen naar verluidt absoluut niet ‘amused’ met deze beslissing van het koppel. En dat liet ze ook duidelijk blijken. Zonder een woord te zeggen dan nog.

Heel Groot-Brittannië heeft het kunnen zien tijdens haar kerstspeech. Op haar bureau had de Queen namelijk enkele familiefoto’s in de richting van de camera’s gedraaid. Foto’s van haar overleden vader, van haar echtgenoot Philip, van haar zoon Charles en schoondochter Camilla en van prins William en zijn gezin. Maar dus niet van prins Harry, Meghan en baby Archie.

“Ja, de Queen heeft duidelijk haar punt gemaakt”, zegt een Britse royaltywatcher. “Wiens foto op haar bureau prijkt, beschouwt zij als haar naaste familie. Wie niet op de foto’s te zien is, is tweederangsfamilie. Harry, die er vroeger altijd bij stond, is naar die categorie gezakt. Voor de Queen hoort hij voortaan dus bij het groepje van ‘probleemprins’ Andrew. Nog steeds familie, maar niet in de bovenste schuif.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.