Bart De Wever is heel duidelijk tegen zijn kinderen: “Dit staat hen te wachten als ze ook gaan klimaatspijbelen”
PMN
Bart De Wever is heel duidelijk tegen zijn kinderen: “Dit staat hen te wachten als ze ook gaan klimaatspijbelen”
Foto: Photonews/Instagram

Bart De Wever heeft een turbulent jaar achter de rug. Er waren de verloren verkiezingen voor N-VA op 26 mei en er is ook nog eens drugsoorlog in Antwerpen.

Natuurlijk heeft ook Bart De Wever (N-VA) zo zijn mening over het klimaatspijbelen. “Die massale mobilisatie van jongeren rond het klimaat is alleszins frappant. En ze geven hun ongezouten mening, op hun manier. Radicaal, met de eis om onmiddellijke oplossingen”, reageert De Wever in Dag Allemaal. 

“We moeten weg van fossiele brandstoffen, en de klemtoon moet liggen op innovatieve oplossingen, oké. Maar ik ga niet in alles mee. Dat we ons schuldig moeten voelen als we vliegen, dat we geen vlees meer mogen eten of dat we anders de apocalyps tegemoetgaan... Dat begint een religieus karakter te krijgen. Die jongeren zullen ons eens zeggen hoe we ons moeten gedragen, zodat we de klimaathemel kunnen bereiken.”

"Ik zal mijn kinderen straffen als ze gaan klimaatspijbelen, ja"

“Die aanpak is eigen aan jongeren. Ze gaan meteen ook de wereld rondzeilen om hun punt te bewijzen. Maar de brede samenleving haakt af op hun radicale ideeën. Ik hoor jongeren zeggen: ‘Die petrochemie in Antwerpen, moet dat?’ Dan antwoord ik: ‘Euh ja, dat moet.’ Dat zijn 70.000 jobs, om te beginnen. En als je die fabriek sluit, wordt ze morgen in China heropend, waar ze vijf keer zo vervuilend draait.”

Bart De Wever is ook heel duidelijk tegenover zijn eigen kinderen. Hij wil niet dat ze gaan klimaatspijbelen.”Ik ben een conservatieve mens. Dus ik zou hen daar eerst een gepaste straf voor geven. Want spijbelen is ongehoord. En in tweede instantie zou ik willen horen of ze een deftige uitleg kunnen formuleren. Want rebelleren om mee te doen met de hoop een dag geen school te hebben, vind ik beneden alles."

Meer nieuws

Meer nieuws

.