Bart De Wever ziet het erg fout aflopen met Greta Thunberg: “Dit dreigt er met haar te gebeuren als ze zo doorgaat”
Bart De Wever ziet het erg fout aflopen met Greta Thunberg: “Dit dreigt er met haar te gebeuren als ze zo doorgaat”
Foto: Photonews

In Dag Allemaal blikt Bart De Wever terug op 2019. De klimaatbetogingen waren één van de fenomenen die het voorbije jaar gekleurd hebben. De Wever maakt zich zorgen over klimaatactiviste Greta Thunberg.

Klimaatgezicht Greta Thunberg werd door Time uitgeroepen tot ‘persoon van het jaar’. Dat stoort Bart De Wever niet, zegt hij in Dag Allemaal. “Jeugd moet rebelleren, dat toont engagement. En dat het niet helemaal doordacht of ‘afgerond’ is, da’s best oké. Maar in het geval van Thunberg merk ik vooral een hype, ik vraag me af of dat voor haar wel allemaal zo gezond is”, aldus De Wever.

De Wever geeft toe dat hij zich zorgen maakt om de jonge Zweedse. “Dat zij het aandurfde om de Verenigde Naties boos toe te spreken, was knap. Maar er is een schaduwkant aan. Met kindsterren loopt het zelden goed af. Ze dreigt de lach tegen te krijgen, uit alle hoeken. Waar ze dan, door haar asperger, steeds bozer op reageert. En zo nóg meer lachers creëert.”

“Voor je het weet, is haar leven verpest voor het goed en wel begonnen is”, vreest De Wever. “Als het mijn dochter was, ik zou haar toch wat proberen af te schermen van de hele hype.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.