KMI voorspelt zeer koud begin van het nieuwe jaar: Dit staat ons te wachten
KMI voorspelt zeer koud begin van het nieuwe jaar: Dit staat ons te wachten
Foto: Photonews

Vanavond en -nacht wordt het rustig en helder met aanvankelijk nog enkele hoge wolkensluiers. De temperaturen dalen naar waarden rond het vriespunt, en plaatselijk ­4 graden in de Ardense valleien. Het wordt mooi weer de laatste dagen van het jaar. Het nieuwe jaar start volgens het KMI met vriestemperaturen.

Maandag wordt het zonnig met temperaturen tussen 5 en 9 graden. De wind waait zwak tot matig. Maandagnacht wordt het helder met op het einde van de nacht geleidelijk enkele hoge wolkensluiers en temperaturen rond 0 graden, met opnieuw plaatselijk 4 graden in de Ardense valleien.

Dinsdagvoormiddag is het vrij zonnig met hoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag wordt het licht bewolkt tot helder, maar wel met meer wolkenvelden in het noorden van het land. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen en later uit het oosten.

Woensdag is het meestal zonnig. Het blijft droog. Er is wel kans op lokale mist. Na een koude ochtend met algemene nachtvorst, klimmen de temperaturen overdag tussen 3 en 6 graden. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidoost.

kmi

Meer nieuws

Meer nieuws

.