Vader van Greta Thunberg met de handen in het haar door zijn dochter: “De ultieme nachtmerrie voor elke ouder”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De ouders van Greta Thunberg stonden niet te springen toen zij met haar strijd voor het klimaat begon. Ze maakten zich zorgen dat hun dochter lessen miste door haar wekelijkse schoolstaking en omdat ze heel wat haat over zich heen kreeg. Maar ze werden haar grootste supporters. Ze zagen hoe Greta opbloeide door haar engagement, en eindelijk haar jarenlange depressie achter zich liet.

Svante Thunberg, de vader van klimaatactiviste Greta Thunberg, vertelde aan de BBC dat zijn dochter “drie of vier jaar” worstelde met een depressie voor ze aan haar schoolstaking begon. Ze wilde niet meer eten en praten. “Het was de ultieme nachtmerrie voor elke ouder.”

Volgens Svante kreeg ze “energie” toen haar moeder besloot om niet langer te vliegen voor haar werk en toen hij besloot om veganist te worden. Hij was er ook bij toen Greta met een zeilboot naar de klimaattop van New York en Madrid trok.

“Ik deed dat allemaal omdat ik wist dat het juist was. Maar ik deed het niet voor het klimaat, ik deed het om mijn dochter te redden”, aldus Svante Thunberg. “Ik heb twee dochters en om eerlijk te zijn: ze zijn het enige waar ik om geef. Ik wil gewoon dat ze gelukkig zijn.”

Volgens Svante is Greta nu een ander mens. Haar activisme zou haar “erg gelukkig” maken. “Ze is nu eindelijk een gewoon kind. Omdat ze weer alle dingen doet die anderen ook doen. Ze danst, ze lacht en we hebben zo veel plezier. Het gaat nu echt goed met haar.”