Leen Demaré vreest financiële ramp na gedwongen ontslag bij Joe: “Als dat gebeurt, zit ik met een groot probleem”
Leen Demaré vreest financiële ramp na gedwongen ontslag bij Joe: “Als dat gebeurt, zit ik met een groot probleem”
Foto: Joe

Leen Demaré werd dit jaar na 33 jaar ervaring als radiomaker koudweg ontslagen bij Joe, de zender die deel uitmaakt van de VTM-groep. Nu ze bijna 58 is, moet ze noodgedwongen op zoek naar een nieuwe job. Voor Leen is haar gedwongen vertrek bij Joe ook een financiële streep door haar rekening.

“Een vette streep zelfs", zegt Leen Demaré in Het Nieuwsblad. "Oké, ik krijg een opzegvergoeding, maar ik leef wel alleen én ik heb nooit fortuinen verdiend bij de radio. In mijn glorietijd bij de VRT werd ik betaald volgens de loonbarema's en geloof me: ik zat niet in de hoogste. Nee, ik heb geen grote spaarpot. Ik moet blijven werken. Als ik geen ander werk vind, zit ik met een probleem. Vooral daarom overheerst nu het gevoel van ongerustheid."

Ondertussen heeft Demaré al één sollicitatie achter de rug. “Bij een non-profitorganisatie. Dat ging goed, maar het is afwachten. Eindejaar is een ondankbare periode om een baan te zoeken. Alles ligt plat. Het voordeel is dat ik intussen mijn LinkedIn en cv op punt heb kunnen stellen. Best wel vreemd, hoor. Solliciteren, ik heb het nog nooit gedaan.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.