‘The Voice’ - winnaar Ibe neemt belangrijke beslissing over zijn toekomst: “Dit is wat ik wil nu wil gaan doen”
PMN
‘The Voice’ - winnaar Ibe neemt belangrijke beslissing over zijn toekomst: “Dit is wat ik wil nu wil gaan doen”
Foto: Photonews

Ibe Wuyts (17) won dit jaar ‘The Voice Van Vlaanderen’. Nog nooit eerder was een winnaar van het VTM-programma zo succesvol als hem.

“Het blijft zo zot wat er is gebeurd”, bedenkt Ibe Wuyts zich in Het Nieuwsblad. “Een jaar geleden rond deze tijd had ik net de opnames van ‘The Battle’ achter de rug. Ik wist dat ik in de liveshows van ‘The Voice’ zou staan. Maar alles daarna blijft sureëel.”

“Het was zo overweldigend allemaal. Achteraf gezien werd het me pas duidelijk toen ik op het podium van Rock Werchter even opkeek naar die volle tent: ‘Shit, het is aan het gebeuren’, dacht ik toen. Sindsdien weet ik dat ik op deze manier de rest van mijn dagen wil doorbrengen.”

“Ik wil veel opofferen voor mijn muziek. Ik heb in juni zelfs mijn examens laten varen. Door ‘The Voice’ had ik veel lessen gemist, en plots kwam het telefoontje van Werchter. Toen moest ik kiezen. Red ik mijn schoolwerk, of bereid ik me zo goed mogelijk voor op het grootste festival van België? Die keuze was snel gemaakt.”

“Ja, ik heb alles goed besproken met mijn ouders. Ik doe nu een jaartje langer over mijn vijfde middelbaar en ben overgeschakeld naar een muziekopleiding. Dat maakt het gemakkelijker om iets te regelen wanneer ik moet optreden. Die eerste examens gingen goed."

Meer nieuws

Meer nieuws

.