Anuna De Wever zaait grote ongerustheid: “Mensen, het ziet er verschrikkelijk slecht uit”
Anuna De Wever zaait grote ongerustheid: “Mensen, het ziet er verschrikkelijk slecht uit”
Foto: Instagram

Het magazine Time riep Greta Thunberg uit tot persoonlijkheid van het jaar. Bij ons domineerde ook Anuna De Wever in 2019 het nieuws. In januari was ze nog een 17-jarige onbekende klimaat­activiste, vandaag is ze een volwassen boegbeeld van een beweging die de wind van achteren én van voren krijgt.

2019 was een waanzinnig jaar voor Anuna De Wever. In Het Nieuwsblad blikt ze erop terug. Ze beseft nu nog veel harder hoe ernstig de klimaatcrisis is en waarvoor ze het allemaal doen. "De mensen die nu al lijden onder de gevolgen van die crisis, heb ik in 2019 met mijn eigen ogen kunnen zien. Mijn problemen als 18-jarige Belg zijn niets in vergelijking met wat sommige mensen momenteel moeten doorstaan”, zegt Anuna.

De klimaatactiviste beseft dat ze het misschien anders hadden moeten aanpakken. “Ik besef dat we meer moeten duidelijk maken wát de klimaatcrisis precies is. Ik ben er zeker van als men echt zou beseffen hoe verschrikkelijk slecht de toekomst eruitziet, dat er veel minder mensen zoveel weerstand zouden bieden. We wilden een positieve boodschap geven met hoop en kracht, maar daardoor is de ernst van de situatie misschien niet voldoende doorgedrongen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.